Dit is alles wat je moet weten over het uitbesteden van de VvE

Wanneer jij een appartement koopt, zul je niet alleen het appartement kopen in het gebouw waarin dit ligt, maar ook een aandeel in het gebouw. De kans is groot dat je nog nooit van de afkorting hebt gehoord wanneer jij niet in het bezit bent van een appartement. Wel is het erg handig om te weten wat het nou precies is, ook wanneer je nog geen appartement hebt gekocht. In dit artikel kun je wat meer over het onderwerp te weten komen.

Wat houdt de VvE nou eigenlijk in?

Als jij een appartement koopt, zul jij dus een aandeel hebben in het gehele gebouw waarin je woont. Dit is zo om ervoor te zorgen dat niet alleen voor de appartementen, maar ook voor de rest van het complex goed zal worden gezorgd. Er zullen beslissingen moeten worden gemaakt omtrent het gebouw, maar er zal ook onderhoud moeten worden gedaan. Dit en nog een aantal andere dingen zullen worden besproken in de vergadering van de eigenaren van de appartementen. Wat voor afspraken er hier worden gemaakt, is niet bij ieder gebouw hetzelfde. In de wetten van de eigenaren staat namelijk dat zij zelf mogen beslissen over de doelen en eisen die er worden gesteld. 

Waarom zou je VvE uitbesteden?

Wanneer jij in het bezit bent van een appartement, kun je er ook voor kiezen om je appartementsrecht te verkopen of dit uit te besteden. Dit gebeurt de laatste jaren erg vaak,  omdat dit zo zijn eigen voordelen met zich meebrengt. Wanneer je kiest voor Centiss VvE beheer in Barendrecht, zul jij namelijk zelf een hoop tijd kunnen besparen. Bovendien hebben de mensen waaraan jij het werk gaat uitbesteden vaak een stuk meer verstand van wat er allemaal moet gebeuren. Ook kun je ervoor kiezen om de appartementsrechten af te splitsen van de rest van het complex. Je kunt deze dan verkopen en er nog wat geld aan over houden. Dit kun je doen door naar een notaris te gaan en een splitsingsakte op te stellen. Hier moet wel duidelijk in staan om welk gebouw het gaat en in welk appartement jij woont. Wanneer jij ervoor kiest om dit af te splitsen, zul je bij de verkoop namelijk ook niet zomaar het appartementsrecht mogen verkopen.