Het kopen van een steiger, dit is wat je moet weten

Een steiger kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Wel is het bij een aankoop als deze van een groot belang dat je goed kijkt naar wat voor opties je nou eigenlijk allemaal hebt. Een steiger kan namelijk erg lang mee gaan en bovendien zijn de kosten van een steiger vrij hoog. Er is een grote variatie aan steigers die jij kunt kopen, met elk hun eigen voordelen. In dit artikel kun je meer vinden over de verschillende soorten steigers en waar je op moet letten als je er een wilt kopen. 

De verschillende soorten steigers die jij kunt kopen

Als je op zoek gaat naar een steiger, is een van de eerste dingen waar je naar moet kijken, het soort steiger waarnaar je op zoek bent. Zo kun je onder andere kiezen om een vouwsteiger, kamersteiger of rolsteiger te kopen. Een ASC rolsteiger kopen is voornamelijk handig als jij op een locatie op verschillende plekken een steiger nodig hebt. Een rolsteiger maakt het namelijk mogelijk om klussen te doen op verschillende plekken zonder de steiger telkens op- en af te moeten bouwen. Ook kun je ervoor kiezen om een vouwsteiger aan te schaffen. Een vouwsteiger is namelijk erg handig om mee te nemen en te vervoeren. Vaak zijn deze steigers erg klein en kun je ze eenvoudig naar verschillende plekken meenemen. Verder kun je er ook voor kiezen om een kamersteiger te kopen. Dit zijn steigers die wat kleiner zijn en op plekken kunnen komen waar je met andere steigers niet kunt komen.

Andere eigenschappen waar je op moet letten bij het kopen van een steiger

Naast het soort steiger dat je kunt kopen zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je naar kunt kijken. De werkhoogte van een steiger kan namelijk nogal variëren. Je hebt per soort steiger een aantal verschillende formaten waar je uit kunt kiezen. Als je twijfelt over de werkhoogte die je nodig hebt voor de klussen die jij wilt gaan doen, kun je het beste voor een grotere steiger kiezen. Vaak is het namelijk wel mogelijk om de werkhoogte lager te maken, terwijl het hoger maakte van de werkhoogte in de meeste gevallen niet mogelijk is. Naast de werkhoogte is het ook verstandig om te kijken naar het formaat van het platform waarop je staat. Je zult namelijk voor sommige klussen meer werkruimte nodig hebben dan voor andere klussen.