Het verbouwen van een appartement

Het verbouwen van een appartement of studio is niet veel anders dan het verbouwen van een vrijstaande woning. Echter is het bij het verbouwen van een studio of appartement wel belangrijk dat je rekening houdt met de buren. Je kunt niet zomaar met een gigantische boor aan de slag gaan op de zondagochtend. Ook raden wij je aan om een container te huren bij Renewi voor al het bouwafval. Op deze manier kan dat ook hergebruikt worden.

Het begin: de sloopwerkzaamheden

Allereerst is het belangrijk om de woning te ontruimen en begin met slopen. Het is wel verstandig om even bij de buren langs te gaan en iets van een nummer achter te laten. Op deze manier kunnen zij je bereiken, wanneer zij last hebben van overlast. Begin ook niet met slopen op een zondagochtend, begin er maandag- of dinsdagmiddag mee. Vergeet geen puincontainer te huren, op deze manier betaal je minder voor de afvoerkosten én je draagt bij aan een beter milieu!

Het ruwe werk eerst, daarna afwerken

Het is van groot belang dat er een plan is en dat iedereen zich aan de planning houdt. Het is niet zo verstandig om een muur te gaan schuren, wanneer een ander aan het verven is. Zorg dat in het gehele appartement de ruwe werkzaamheden eerst worden afgerond. Hierna kun je beginnen met het afwerken van de werkzaamheden. 

Nieuw of gebruikt meubilair

Nu alles duurder wordt, zijn kringloopwinkels populairder dan ooit. Je kunt hier vrijwel alles kopen en je betaalt nooit de hoofdprijs. Ga samen met je partner of huisgenoot samen op pad langs alle lokale kringloopwinkels. Breng zeker een lijstje mee want je raakt gegarandeerd van slag door de hoeveelheid spullen die er in deze winkels ligt.

Ben creatief en denk buiten de lijntjes

Vind je het lastig om je kamer te voorzien van inrichting of ben je niet helemaal thuis in het verbouwen van een woning of studio? Ben niet bang om mensen om hulp te vragen, in deze tijdens is het belangrijk om elkaar te steunen. Ook kan het nu enorm helpen om op zoek te gaan naar alternatieven. Denk dus aan het shoppen in kringloopwinkels in plaats van retailers.