Waar moet je rekening mee houden als je een hoogwerker gaat huren?

Als je een bedrijf hebt en vaak buiten werkzaamheden uitvoert, dan kan het voorkomen dat je soms op een hoogte moet werken waar je niet met een ladder of een rolsteiger bij kan. Eén van de weinige opties die je dan hebt, is het huren van een hoogwerker. Een hoogwerker kan namelijk een hoogte bereiken van zo’n twintig meter. Wanneer je een hoogwerker wilt huren, dan zijn er wel enkele punten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de punten waar je rekening mee moet houden. 

Een hoogwerker moet getransporteerd worden

Wanneer je een hoogwerker wilt huren, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een hoogwerker getransporteerd moet worden. Dit wordt in de meeste gevallen met een vrachtwagen gedaan. Dat dit nodig is heeft, ermee te maken dat een hoogwerker niet op de Nederlandse wegen mag rijden. Gelukkig kun je ook een hoogwerker huren Tilburg waar je een speciale aanhangwagen bij krijgt. Dit is een aanhangwagen die goedgekeurd is voor het transporteren van een hoogwerker. Dit is voor jou als huurder ook goedkoper, want een vrachtwagen transport kan vrij prijzig zijn. 

De meeste hoogwerkers zijn zelfrijdend

Voor veel bedrijven is het interessant om een zelfrijdende hoogwerker te huren bij Spapens Machinehandel, maar het kan zo zijn dat dit voor jouw bedrijf dat niet interessant is. Dat kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat je de hoogwerker niet hoeft te verplaatsen voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden, maar ook dat je de hoogwerker gaat gebruiken op een zachte ondergrond. Een zelfrijdende hoogwerker kan dan zeer snel wegzakken en dus vast komen te zitten. In het ergste geval kan de hoogwerker zelfs omvallen. 

Je moet een hoogwerker grondig schoonmaken 

Zodra je klaar bent met het huren van een hoogwerker, is het verplicht om de hoogwerker grondig schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een hogedrukspuit, maar ook kun je dit laten doen door het verhuurbedrijf. Het is dan wel belangrijk om er rekening mee te houden dat daarvoor extra kosten in rekening gebracht worden. Mocht je zelf de hoogwerker schoon willen maken met een hogedrukreiniger, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je niet teveel kracht moet gebruiken. Je kunt dan namelijk de lak beschadigen!