Wat zijn entresolvloeren?

Wanneer je een magazijn hebt, heb je vast wel eens van entresolvloeren gehoord. Maar wat zijn het eigenlijk, waar kun je ze voor gebruiken en hoe kom eraan? In dit artikel leggen we je het haarfijn uit! 

Ruimte creëren

Entresolvloeren staan ook wel bekend als tussenvloeren. Door een tussenvloer te plaatsen, kun je de ruimte in jouw magazijn optimaal te benutten. Entresolvloeren creëren een extra verdieping, zodat je meer spullen kunt opslaan. Zo kan het plaatsen van een tussenvloer van Begra een goede oplossing zijn wanneer je gaat uitbreiden of extra kantoorruimte nodig hebt. Vergeet dan niet om er een trap bij te kopen; wanneer je een entresolvloer koopt, dan krijg je doorgaans alleen de vloer!

Zwaar en lichtgewicht

Wanneer je ervoor kiest om entresolvloeren in jouw magazijn te plaatsen, heb je keus uit zowel zware vloeren als lichtgewicht entresolvloeren. Het verschil zit ‘m niet zo zeer in het gewicht dat de soort entresolvloer kan dragen, maar meer in het gewicht van de vloer zelf. Met een lichtgewicht entresolvloer bespaar je op gewicht; er hoeft minder beton gebruikt te worden om de vloer te maken en dat is een stuk beter voor het milieu dan zware entresolvloeren. 

Op maat laten maken

Entresolvloeren kun je kant-en-klaar kopen en plaatsen. Wanneer je hiervoor kiest, moet je de afmetingen van het magazijn wel heel goed weten, zodat je zeker weet dat de vloer past. Wanneer je ongebruikelijke maten hebt of de gok liever niet waagt, kun je entresolvloeren ook op maat laten maken. Het voordeel hiervan is, dat je direct inspraak hebt op het materiaal en hoe je de vloer precies geplaatst wilt hebben. Daarnaast kom je niet voor verrassingen te staan en kan je het plaatsen uit handen geven aan professionals, zodat jij je op belangrijkere zaken kunt focussen.