Hoe creëer je een spa in je huis?

Na een bezoek aan de sauna voel je je altijd helemaal zen. Hoe relaxt zou het zijn als je dit gevoel ook thuis kunt creëren? In dit artikel geven wij jou een paar stappen zodat jij bij jou thuis een spa kunt creëren, zodat jij bij jou thuis kunt genieten van een oase van rust en ontspanning.

Kies de juiste ruimte

De eerste stap bij het creëren van een spa-ervaring in huis is het kiezen van de juiste ruimte. Kies een ruimte die privé en rustig is en waar je niet gestoord zult worden, zoals wellicht de kelder of misschien wel de tuin. Wanneer je ervoor kiest om een spa binnen te creëren, zorg er dan voor dat de ruimte voldoende ventilatie heeft, zodat de lucht kan circuleren en vocht kan verdampen.

Voeg baden of een sauna toe

Wanneer je de juiste ruimte hebt gekozen, is het tijd om te kijken naar wat voor jou de meeste ontspanning biedt. Dit kan bijvoorbeeld een spa, een bubbelbad of een sauna of stoomcabine zijn. Deze luxe waren vormen het centrale punt van jouw spa. Dan is het nu tijd om de ruimte eromheen in te richten zodat je hier heerlijk kunt ontspannen. 

Creëer de juiste sfeer

Een belangrijk aspect van het creëren van een spa-ervaring is natuurlijk de ontspannen sfeer. Een ontspannen sfeer kun je creëren door middel van licht, geur en geluid. Gebruik gedimd licht of kaarsen om een ​​ontspannen sfeer te creëren. Kies daarnaast geuren die rustgevend zijn, zoals lavendel, eucalyptus of jasmijn, en gebruik geurkaarsen of essentiële oliën om deze geuren door de ruimte te verspreiden. Speel rustgevende muziek op de achtergrond om de ontspannen sfeer compleet te maken. Daarnaast kun je ook waterelementen aan de spa toevoegen. Denk daarbij aan een klein fonteintje. Het geluid van het water zal ervoor zorgen dat je je extra goed kunt ontspannen. 

Investeer in comfort

Comfort is essentieel bij het creëren van een spa-ervaring. Investeer bijvoorbeeld in een comfortabele ligstoel of bank waar je op kunt ontspannen wanneer je uit de sauna of het bad stapt. Plaats verder een comfortabele stoel of fauteuil in de kamer, waar je bijvoorbeeld kunt lezen of ontspannen. Zorg ook dat er een comfortabele mat op de grond ligt waar je met je blote voeten op kunt staan.

Het creëren van een thuisspa is een uitstekende manier om heerlijk in een vertrouwde omgeving tot rust te komen. Het voordeel hiervan is dat je zo vaak gebruik kunt maken van de spa zoals je dat zelf wil.