Problemen in een studentenhuis? Zo los je ze op!

Woon jij al langere tijd of sinds kort in een studentenhuis? Dan heb je vast wel eens te maken gehad met een aantal problemen. Problemen zijn er in allerlei soorten en maten, denk bijvoorbeeld aan een onderlinge ruzie, een verloren kledingstuk of een verstopte wc. Voor dat laatste kun je het beste contact opnemen met een ontstoppingsdienst in de regio. Onze keuze hiervoor is de Rioolspecialist DG Riooltechniek!

Het uitpraten van onderlinge problemen

Voor onderlinge ruzies kun je niet eenvoudig een ontstoppingsdienst of mediator bellen. Uit onze ervaring blijkt dat communicatie voor een betere sfeer zorgt. Zit je ergens mee of heb je bepaalde irritaties? Praat erover met je huisgenoten en bekijk de mogelijkheid tot een gezamenlijke oplossing. Irriteer je aan de rommel in huis, maar heeft niemand zin om iets op te ruimen? Overweeg het inhuren van een wekelijkse schoonmaak. Op deze manier heeft iedereen het voordeel dat ze wonen in een schone omgeving en de kosten worden verdeeld. 

Neem geen genoegen met een snelle oplossing

In oudere studentenwoningen kunnen opgestapelde problemen de oorzaak zijn van een groter geheel. Denk bijvoorbeeld aan slechte isolatie wat leidt tot hoge maandelijkse stookkosten of uitgestelde onderhoud wat leidt tot lekkages of verstoppingen. In deze gevallen is het belangrijk dat je geen genoegen neemt met een ‘quick fix’. Laat het probleem oplossen door een specialistisch bedrijf zoals DG Riooltechniek. Dit bedrijf gaat op zoek naar de oorzaak van de verstopping en pakt het probleem bij de kern aan. Op deze manier zijn jullie verzekerd van een werkende oplossing.

Voorkom confrontaties onder invloed

Confrontaties komen vaker voor onder invloed, waarschijnlijk omdat mensen minder angst hebben voor de reactie van de ander. Stel in dit geval het gesprek uit tot de volgende dag. Zo heeft iedere partij de mogelijkheid om alle gedachten op een rijtje te zetten en goed na te denken over wat hij of zij wilt zeggen. 

 

Mocht je nog op zoek zijn naar een studentenkamer, blijf tijdens de kennismakingsgesprekken vooral jezelf. Dit voorkomt een hoop toekomstige irritaties. Deze avonden zijn niet om jezelf te verkopen, maar juist om een goede match te vinden tussen jou en je huisgenoten.