Wat doe je in je tussenjaar?

Een tussenjaar is een jaar dat vaak wordt genomen tussen de middelbare school en het hoger onderwijs of tussen het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. Een tussenjaar biedt jonge mensen de kans om zichzelf te ontdekken, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te groeien als persoon. Het kan ook een geweldige manier zijn om een ​​pauze te nemen van het academische leven en te verkennen wat er buiten de schoolmuren ligt. Je kunt veel verschillende dingen doen in je tussenjaar. Wij zetten een paar populaire op een rijtje.

Reizen

Een van de meest populaire opties voor een tussenjaar is reizen. Er zijn talloze bestemmingen over de hele wereld die je kunt verkennen en ontdekken. Reizen biedt een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken, nieuwe talen te leren en nieuwe ervaringen op te doen. Het kan je ook helpen om even echt pauze te nemen van je studie of werk, door tijd aan het strand of in de natuur door te brengen.

Er zijn verschillende manieren om te reizen tijdens een tussenjaar. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een vrijwilligersproject in het buitenland, of je kunt kiezen voor een studieprogramma in het buitenland. Bij ASSE Nederland kun je bijvoorbeeld een uitwisseling naar een Amerikaanse highschool regelen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om anderen te helpen en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn tal van organisaties over de hele wereld die dit soort werk aanbieden in verschillende sectoren, zoals onderwijs, gezondheidszorg en natuurbescherming. Vrijwilligerswerk kan een geweldige manier zijn om een ​​verschil te maken in de wereld en om ervaring op te doen in een sector waarin je geïnteresseerd bent.

Werken

Een tussenjaar kan ook een goede manier zijn om werkervaring op te doen in een sector die je graag wilt ontdekken. Dit kan u helpen om te bepalen of je een carrière in die sector wilt nastreven en je kunt tegelijkertijd waardevolle vaardigheden opdoen die je later in je professionele leven kunt gebruiken.

Je hebt verschillende opties voor werken in je tussenjaar. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een bedrijf of organisatie die je interessant vindt. Sommige organisaties bieden ook betaalde stages of traineeships aan, wat een geweldige aanvulling op je CV is.