Belangrijkste redenen om een professionele elektricien in te schakelen bij elektriciteitsprojecten

 

Ben je voornemens nieuwe stopcontacten aan te sluiten in je kantoor aan huis? Wil je een nieuwe internetkabel trekken vanuit de meterkast naar zolder? Het zijn voorbeelden van projecten die je het beste over kunt laten aan een professionele elektricien. Een ervaren elektricien uit Rotterdam waarschuwt dat de kans op fouten bij dergelijke klussen relatief groot is. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels die te dicht bij elkaar liggen, als gevolg waarvan het risico op een kortsluiting onnodig groot is. Hoewel een moderne meterkast je helpt een brand te voorkomen bij een kortsluiting, is het niet prettig een reeds uitgevoerde klus nogmaals uit te moeten voeren als gevolg hiervan. Er zijn meer redenen om bij de uitvoering van projecten op het gebied van de elektra in en rondom je huis voor de hulp van een elektricien te kiezen.

 

Win vooraf advies in bij een ervaren elektricien

Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om voorafgaand aan de uitvoering van klussen advies in te winnen bij een elektricien. Een elektricien kan meer vertellen over de impact van wijzigingen in huis op de groepen in de meterkast. Overweeg je bijvoorbeeld de montage van zonnepanelen, een warmtepomp of een inductiekookplaat? Het zijn voorbeelden van apparaten die invloed hebben op het vermogen wat vanuit de meterkast geleverd moet worden. Een uitbreiding van de bestaande groepen in de meterkast zal noodzakelijk zijn, om te voorkomen dat deze groepen overbelast raken. Dat laatste leidt tot een stroomstoring in huis.

 

Bij een wijziging aan de meterkast moet deze voldoen aan de laatste richtlijnen op het gebied van het ontwerp en de veiligheid hiervan. Ook hier kan een elektricien je meer over vertellen.

 

Houd rekening met het Bouwbesluit 2012

Ben je bekend met het Bouwbesluit 2012? Het is een document van de Rijksoverheid, waarin voorschriften te vinden zijn voor de uitvoering van klussen in huis. Ze hebben onder meer betrekking op de elektra in huis. Denk aan de minimale afstand tussen een douchekop of kraan en de verlichting in een badkamer. Een elektricien helpt je te onderzoeken welke van de richtlijnen die hierin genoemd worden van toepassing zijn op het project wat jij uitvoert.

 

Gebruik van de juiste materialen bij klussen

Een professionele elektricien werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen, om de eerder genoemde kortsluitingen te kunnen voorkomen. Daarbij weet een elektricien welke materialen benodigd zijn voor jouw project. In de tuin worden andere materialen gebruikt dan bijvoorbeeld in huis.

Geplaatst door: / juli 7, 2023
Categorie:
Tips