Goedkoop een printer kopen, waar kun je terecht?

Als je een printer wilt aanschaffen omdat je nog niet over een printer beschikt, dan is het je vast weleens opgevallen dat een printer vaak erg prijzig is. Natuurlijk zijn er ook printers voor enkele tientallen euro’s verkrijgbaar, maar deze zijn vaak van zeer slechte kwaliteit en gaan ook niet lang mee. Het vinden van een betrouwbare printer voor weinig geld is dus een erg lastige opgave. 

Kies voor een refurbished printer

Het is logisch dat je geld wilt besparen op de aanschaf van een kwalitatieve printer. Een printer van kwaliteit kan soms duizenden euro’s kosten. Daarom kun je het beste kiezen voor een refurbished kleurenlaserprinter kopen. Refurbished printers verkeren altijd in uitstekende staat. Dit heeft er dan ook mee te maken dat een refurbished printer goed wordt nagekeken door een expert. Hierbij wordt gekeken naar de interne onderdelen, maar ook naar de staat van de buitenkant van de printer. Pas als de expert geen gebreken heeft gevonden, wordt de printer als een refurbished printer op de markt gebracht. 

Breng een bezoekje aan een groothandel 

Als je voor een bedrijf meerdere printers wilt aanschaffen, dan zou het niet bepaald slim zijn om hiervoor naar een fysieke winkel te gaan. Je zult dan veel duurder uit zijn omdat de printers in een fysieke winkel aan consumenten verkocht worden. In dit geval kun je het beste op zoek gaan naar een groothandel die zich richt op de verkoop van computers en printers. Je bent dan niet alleen goedkoper uit, maar ook heb je toegang tot een ruim aanbod aan verschillende printers. Dit aanbod is altijd groter dan die van een fysieke winkel waar consumenten winkelen. 

Schaf een tweedehands printer aan 

Het is ook een optie om tweedehands een printer aan te schaffen, maar er zijn enkele punten waar je dan rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste punten is dat de printer mogelijk niet meer in goede staat verkeert en je ook geen garantie hebt. Daarnaast is het ook een mogelijkheid dat de printer verouderd is en dus niet goed meer werkt met de computers van tegenwoordig. Het is daarom verstandiger om een refurbished printer aan te schaffen of een groothandel te bezoeken. Je hebt dan meer zekerheid over de werking, maar ook krijg je garantie bij het aanschaffen van een printer. 

Geplaatst door: / december 20, 2022
Categorie:
Tips