Hierom is het van belang om te zorgen voor voldoende beweging!

Een groot gedeelte van de westerse bevolking kampt momenteel met overgewicht. In grote lijnen heeft dit te maken met twee dingen. Allereerst wordt er vaak te veel en ongezond gegeten. Ten tweede wordt de minimaal dagelijkse hoeveelheid beweging vaak overgeslagen. De combinatie van deze twee zorgt voor een calorie-overschot. Dit leidt tot een verlies aan energie en toename van de hoeveelheid vet. 

Meer beweging zorgt voor een gespierder/gezonder lichaam

Een van de redenen waarom het van belang is om voldoende te bewegen, is dat meer beweging zorgt voor een gezonder en vaak ook mooier lichaam. Dit omdat je meer calorieën verbrandt en je bij voldoende eiwitinname ook zorgt voor meer spieropbouw. Houd er wel rekening mee dat de vetlaag niet kleiner wordt als je niet ook let op je voeding. Je bouwt wellicht meer spieren op omdat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, maar de spieren komen niet mooi tot uiting door het vet dat ervoor zit. Je hoeft overigens niet elke dag naar de sportschool te gaan voor deze voordelen. Een half uur hoepelen tijdens een workout kan ook al voor deze gezondheidsvoordelen zorgen. 

Je voelt je fijner door te sporten

Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Dit heeft onder andere te maken met je hormoonhuishouding. Door te bewegen stimuleer je namelijk de aanmaak van bepaalde hormonen. Hierbij kun je denken aan dopamine maar ook aan serotonine. De dopamine zorgt ervoor dat je overdag alerter bent en bovendien dat er hierdoor op het juiste moment melatonine wordt aangemaakt. Hierdoor val je ‘s avonds makkelijker in slaap en heb je gedurende de dag meer energie. Om optimaal van deze voordelen te profiteren, is het van belang dat je ook op je voedingspatroon let. De combinatie hiervan zorgt overigens ook voor een afgetraind lichaam.

Deze sporten kun je doen om je fitter te voelen!

Om lekkerder in je vel te zitten hoef je niet elke dag naar de sportschool te gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te gaan hardlopen. Daarnaast kun je ook thuis trainen met je lichaamsgewicht. Doe elke dag een aantal setjes push-ups en pull-ups. Mocht je nou echt niet van trainen houden dan kun je eventueel ook elke dag een stuk lopen. Zorg voor een stevig tempo en bovendien voor een goede ademhaling. 

Geplaatst door: / december 30, 2022
Categorie:
Tips