Hoe kom je aan nieuwe klanten?

Voor ieder bedrijf in Nederland is het belangrijk om nieuwe klanten te vinden. Dit is een moeilijke opdracht, want het aanbod is in Nederland erg groot dus je moet je als bedrijf sowieso weten te onderscheiden in de sector waar je bedrijf in actief is. Daarnaast is je bedrijf geen expert op het van het vergaren van leads. Mocht je opzoek zijn naar nieuwe klanten, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen.

 

Kies voor het inschakelen van een tendermanagement

Veel grote bedrijven in Nederland die nieuwe opdrachten willen uitvoeren of nieuwe klanten willen binnenhalen, kiezen ervoor om een tendermanagement in te schakelen. Dat heeft ermee te maken dat bedrijven die tendermanagement aanbieden, zoals tender specialist Roger, gespecialiseerd zijn in het vinden van bedrijven die opdrachten willen uitbesteden, maar ook gespecialiseerd zijn in het winnen van deze opdrachten. Dit is erg effectief en kan ervoor zorgen dat je bedrijf snel kan groeien. Houd er wel rekening mee dat het niet eenvoudig is om een tender te winnen. Het kan dus best lang duren en veel geld kosten voordat een tendermanagement een tender gevonden en gewonnen heeft. 

 

Investeer in de marketing van je bedrijf

Een van de beste manieren waarmee je aan nieuwe klanten kan komen, is door te investeren in de marketing van je onderneming. Dit gaat zeker niet alleen om PR (public relations), maar ook om internet marketing. Op dit moment investeren je concurrenten ook in de marketing van hun ondernemingen en is de kans groot dat de meeste klanten ook bij je concurrenten uit komen. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen, want het is de bedoeling dat de klanten bij jouw bedrijf uitkomen. Het investeren in de marketing is dus een uitstekende keuze, maar je moet er rekening mee houden dat je dit altijd moet laten doen door een marketingbureau.

 

Acquisitie is nog steeds effectief

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je bedrijf de afgelopen jaren leads verzameld hebben. Dit zijn personen die hun gegevens achtergelaten hebben en wellicht interesse hebben in de diensten of producten die je bedrijf aanbiedt. Het is dan erg belangrijk om hier werk van te maken door deze ‘potentionele’ klanten te bellen en ze over de streep te trekken. Dit wordt ook wel acquisitie genoemd en dat is nog steeds een populaire en effectieve manier om nieuwe klanten te krijgen.

Geplaatst door: / februari 9, 2023
Categorie:
Tips