Hoe leer je snel Spaans?

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld en is een erg mooie taal. Spaans is een van de Romaanse talen, net als Frans en Italiaans. Ongeveer 450 tot 490 miljoen mensen ter wereld hebben Spaans als moedertaal, maar daarnaast zijn er nog ongeveer 75 miljoen mensen die Spaans als tweede taal hebben. Ga je graag naar Spaanstalige landen op vakantie? Dan is het zeker fijn om zelf ook Spaans te leren. Wij geven je een aantal tips om snel Spaans te leren.

Naar Spaanse gebieden gaan

Een van de mogelijke reden dat je Spaans wilt leren spreken, is omdat je vaak naar Spanje gaat. Dat is niet alleen een goede reden, maar ook een goed begin om de taal te kunnen leren. Door jezelf te omringen met de taal, pak je deze veel sneller op. Dit kun je doen door op vakantie juist naar minder toeristische oorden te gaan, zodat je veel Spaans hoort. Was je van plan om een vakantiewoning in Spanje te kopen, dan kun je hier natuurlijk ook snel de taal oppikken. Een Spaanse vakantiewoning is sowieso erg fijn en je kunt naar verschillende gebieden toegaan. 

Houd er wel rekening mee dat ze in sommige gebieden vaker hun eigen taal spreken. In het noorden spreken ze bijvoorbeeld veel Baskisch en in Catalonië spreken ze Catalaans. Ze zullen jou dan wel verstaan, maar het kan verwarrend zijn als je Spaans (of: Castiliaans) wilt leren. Je kunt dan beter een villa kopen nabij Fuengirola bij Villa Nova, of een ander gebied in de buurt van de zuidkust.

Kijk tv in het Spaans

Door Spaanse series en films te kijken, kun je ook veel Spaanse woorden leren. Er zijn tegenwoordig veel Spaanstalige series te vinden op verschillende streamingdiensten, zoals La Casa de Papel of Élite. Je kunt natuurlijk wel de ondertiteling aanzetten, zodat je weet wat er gezegd wordt. Wat ook goed helpt, is het kijken van Spaanse kinderseries en dan het liefst cartoons. Bij kinderseries wordt alles heel erg overdreven en duidelijk getekend of geacteerd, waardoor je makkelijker kunt zien waar het over gaat. Daarnaast is de woordenschat gemakkelijker, waardoor je veel kunt leren.

Volg een taalcursus

Om een taal goed te kunnen leren, moet je er veel en vaak mee bezig zijn. Een cursus is daarom ideaal, omdat je er hierdoor sowieso veel mee bezig bent. Heb je hier geen tijd of geld voor? Dan kun je ook een app downloaden om de taal te leren, zoals Duolingo. Hiermee leer je wel woordenschat en grammatica, maar op je eigen tempo.

Geplaatst door: / maart 21, 2023
Categorie:
Tips