Hoe vaak moet jouw hond naar de dierenarts?

Je hond is als het goed is een goede vriend van je en dus erg belangrijk in jouw leven. Daarnaast neem jij ook een belangrijke plek in in zijn of haar leven. Hoe vaak moet je eigenlijk met jouw trouwe viervoeter naar dierenarts ’t Leijdal in Gilze? Dat is een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen. In dit artikel lees je wat het antwoord op deze vraag is. Lees zeker even verder als je het belangrijk vindt om dit te weten te komen. 

Puppy

Heb je een puppy gekocht? Dan is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan met je puppy. De dierenarts voert dan een gezondheidscontrole uit en geeft de puppy de nodige vaccinaties. Ook krijgt de puppy en ontworming en worden vlooien bestreden als die er zijn. 

Laat je pup eerst goed wennen

Voordat je het eerste bezoek aan de dierenarts gaat inplannen, is het wel belangrijk dat je de pup even laat wennen aan zijn nieuwe omgeving bij jou thuis. Dit is erg belangrijk want de hond moet jouw wel eerst vertrouwen. We raden je aan om het eerste bezoek bij de dierenarts in te plannen als de pup tussen de zes en de acht weken oud is. Het is ook heel belangrijk dat de hond zich op zijn of haar gemak voelt bij het eerst bezoek. Door zelf rustig te blijven, is de kans het grootste dat jouw hond ook rustig blijft. Probeer hier dus echt op te letten.

Wel of niet naar de dierenarts met een volwassen hond? 

Wanneer jouw hond al volwassen is, kun je jezelf een paar vragen stellen om te weten of je wel of niet naar de dierenarts moet. Eet de hond bijvoorbeeld wel goed? Is hij of zij actief? Heeft hij of zij een goede ontlasting? En zo kun je nogmeer vrage bedenken. Wanneer het antwoord op alle vragen ‘ja’ is, denk je misschien dat jouw hond kerngezond is. Toch is het belangrijk om eens in het jaar een keer langs de dierenarts te gaan. Jouw dierenarts gaat je hond controleren en indien mogelijk maatregelen nemen.

Geplaatst door: / december 21, 2022
Categorie:
Tips