Waarom is het laten ontruimen van een woning verstandig?

Als een huurder de huur niet betaalt, dan kun je van de rechter toestemming krijgen om de woning te laten ontruimen. Dit is natuurlijk nodig, want het is niet de bedoeling dat je verlies lijdt door het toedoen van de wanbetalende huurder. Het ontruimen van een woning kun je zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf. Waarom dit een betere keuze is, vind je in dit artikel!

Een ontruimingsbedrijf werkt snel 

Eén van de voordelen van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf, is dat een ontruimingsbedrijf vaak al de volgende werkdag kan beginnen met het ontruimen van de woning. Dat is natuurlijk erg snel, maar dat is ook nodig om de verliezen als verhuurder te beperken. Dat weet een ontruimingsbedrijf zoals Goedkoop Ontruiming Den Bosch ook! 

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat het inschakelen van een ontruimingsbedrijf erg veel geld kost, maar dat is zeker niet altijd waar. De prijs die je aan een ontruimingsbedrijf moet betalen is afhankelijk van een aantal zaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de grootte van de woning en het aantal meubels. Als je een prijsindicatie wilt hebben, dan kun je het beste contact opnemen met een ontruimingsbedrijf. 

Een ontruimingsbedrijf kan de woning vaak reinigen

Helaas komt het vaak genoeg voor dat verhuurde woningen gereinigd moeten worden. Dit kan ermee te maken hebben dat de huurder de woning niet heeft onderhouden of dat er sprake is van vervuiling. Het kan voorkomen dat een ontruimingsbedrijf deze diensten niet aanbiedt, maar gelukkig zijn er ook schoonmaakbedrijven zoals Actie Schoonmaken. Zij weten dat de nood hoog is en kunnen gelijk na het ontruimen van de woning beginnen met het reinigen van de woning. 

Ze gaan zuinig met de spullen van de huurder om 

De kans is groot dat je als verhuurder de meubels van de huurder niet mag weggooien. Erg vervelend, want je bent dan ook nog eens geld kwijt aan het opslaan van de meubels. Daarnaast ben je er ook nog eens verantwoordelijk voor dat de meubels van de huurder niet beschadigd raken. Gelukkig ben je er door het inschakelen van een ontruimingsbedrijf van verzekerd dat ze zuinig met de meubels omgaan. Mocht een meubel beschadigd raken, dan worden de kosten vergoed door het ontruimingsbedrijf of hun verzekeringsmaatschappij.

Geplaatst door: / december 20, 2022
Categorie:
Tips