Waarom zou je beginnen met golfen?

Het zal misschien niet het eerst zijn waar je aan denkt als je een nieuwe sport wilt gaan doen. Golven wordt vaak over het hoofd gezien en mensen zien het als een kakker sport. Daarentegen is het echt een leuke en intensieve sport. Het is ook geen makkelijk sport. Je zal elke keer een andere club moeten gebruiken en het aanschaffen van alle golfspullen hebben ook een flink prijskaartje. De golfclubs hebben ook een tas nodig en een driver headcover. Dit ben je al kwijt aan het beschermen van je spullen. Het is het wel helemaal waard. Wij leggen jou uit waarom je echt moet gaan golfen! 

 

Je bevindt je nooit op dezelfde plek

Een van de hoofdreden dat mensen golfen, is de prachtige locaties en uitzichten die je te zien krijgt als je gaat golfen. Een golfbaan is altijd op een unieke en mooie plek. Soms is het uitzicht ook echt onwerkelijk mooi. Je hebt golfbanen \op verschillende plekken. Dat kan in een bos, maar ook tussen de duinen. 

Golfen is goed voor sociaal en zakelijk contact

Door te gaan golfen leer je ook een hoop nieuwe mensen. Ook al is het geen teamsport. Je leert ook veel zakenlui kennen. Misschien maak jij daar wel een vriend voor het leven of vind jij jouw nieuwe zakenpartner. Ook heeft een golfclub altijd ledendagen. Op deze dagen worden er feestjes of uitjes georganiseerd. Daar kan iedereen van de club aan meedoen. Zo heb jij nog meer sociaal contacten. Het leuke aan golfen is dat je het met iedereen kan spelen. 

Golfen is heel gezond

Ga je regelmatig golfen? Dan ben je goed bezig. Het is goed voor je gezondheid. Je krijgt met golfen namelijk niet zoveel kans op blessures. De kans op blessures zijn met golfen zeer klein in tegenstelling met tennis of voetbal. Hoe fijn je bent heerlijk aan het bewegen en je hebt weinig kan op een blessure. Ideaal voor iemand die heel gevoelig is voor blessures. Je verbrand een hoop calorieën, omdat je een hoop stappen zet. Daarnaast is het ook nog een zeer ontspannende sport. Ideaal dus!