Een overkapping laten plaatsen tips

Wil je een serre laten aanbouwen? Of is je huidige overkapping toe aan vervanging? Lees dan hier de tips voor het plaatsen van een overkapping. Zo weet je zeker dat alles goed gaat en kom je niet voor verrassingen te staan.

Waarom een overkapping?

Als je graag in je tuin wilt zitten, maar het weer je tegenzit, is een overkapping een uitkomst. Je kunt er namelijk heerlijk vertoeven, ongeacht de weersomstandigheden. Bovendien beschermt het je spullen in de tuin tegen regen en wind.

Denk aan de vergunning

Eén van de eerste dingen waar je aan moet denken, is of je een vergunning nodig hebt. Dit hangt af van de grootte en de locatie van de overkapping. In sommige gevallen is er sprake van ‘vereenvoudigd bouwen’. Dat houdt in dat je geen vergunning nodig hebt, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Als je niet zeker weet of jouw project onder ‘vereenvoudigd bouwen’ valt, kun je altijd contact opnemen met de gemeente. Zij kunnen je vertellen of je wel of geen vergunning aan moet vragen.

Let op deze belangrijke zaken

Wanneer je besluit een overkapping te laten plaatsen, is het belangrijk om van tevoren na te denken over een aantal zaken. Op deze manier ben je er zeker van dat alles goed gaat. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:

– Wat is mijn budget?

– Hoe groot moet de overkapping zijn?

– Welke materialen wil ik gebruiken?

– Wanneer ga ik de overkapping laten plaatsen?

– Doe ik dit zelf of laat ik het doen?

Kies voor een vakman

Als je besluit om de overkapping zelf te plaatsen, is het belangrijk dat je voor een goede vakman kiest. Kies bijvoorbeeld voor iemand met ervaring in het plaatsen van overkappingssystemen. Op deze manier weet je zeker dat alles goed gaat en ben je verzekerd van een mooi resultaat. Een andere optie is om de overkapping door een professional te laten plaatsen.

Als je alle bovenstaande punten rustig hebt doorgenomen, kun je een weloverwogen beslissing maken. Zo weet je zeker dat je achteraf niet met spijt aan de slag gaat het je overkapping laten plaatsen. Ben je er klaar voor om een overkapping te laten plaatsen in jouw tuin?