Hoe koop ik een huis in Spanje?

Heb je altijd al gedroomd van een huis in het zonnige en ontspannen Spanje, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel vertellen we hoe jij jouw droom waar kunt maken en hoe je jouw huis in Spanje kunt kopen!

Bedenk wat je wilt

Voordat je jouw droomhuis kunt vinden, moet je duidelijk in kaart brengen wat je wensen en eisen zijn. Wil je graag een appartement of een penthouse? Heb je altijd al gedroomd van een villa of word je gelukkiger van een huisje op het platteland? Wil je midden in het bruisende stadsleven wonen of liever genieten van de rustgevende golven van de zee? Ga eens na welke streken je het meest aanspreken en wat voor omgeving het beste bij je past. Maak vervolgens een lijstje van waar je huis aan moet voldoen; wil je het bijvoorbeeld opknappen of wil je een instapklaar nieuwbouwhuis? Schrijf het op en ga dan pas zoeken.

Schakel een makelaar in

Wil je een huis in Spanje kopen? Maak het jezelf dan gemakkelijk en huur een makelaar in zoals Excellent Marbella. Een makelaar kent de huizenmarkt in Spanje het beste, weet van nieuwbouwprojecten af en heeft een groot netwerk dat hij in kan zetten om het juiste huis voor jou te vinden. Bovendien kan een makelaar meerdere bezichtigingen in één week voor je plannen, zodat je niet steeds op en neer hoeft naar Spanje. Verder kan een makelaar bepalen of de vraagprijs van een huis realistisch én kunnen ze bij jouw afwezigheid het huis voor je onderhouden. Waarom zelf al het werk doen als er zulke goede service beschikbaar is?

Genieten maar!

Heb je jouw droomhuis in Spanje gevonden? Top! Dan kun je nu samen met je makelaar een koopcontract opstellen en het proces verder aan de makelaar uit handen geven. Wanneer de verkoop rond is, kan de makelaar het huis voor je inrichten en tip top in orde voor je maken. Zo is jouw huis direct bewoonbaar als jij emigreert, remote gaat werken, van je pensioen gaat genieten of het huis gaat verhuren aan vakantiegangers.