Wat doet een elektricien?

Heb je interesse om elektricien te worden of ben je simpelweg benieuwd waarvoor je er een kunt bellen? Een elektricien kan je helpen op het gebied van elektra, wat de naam “elektricien” al doet vermoeden. Er zijn veel verschillende werkzaamheden waarvoor je een elektricien kunt inschakelen en je kunt er bijna altijd een in je buurt vinden. Zoek je een elektricien in Breda? Dan kun je terecht bij de experts van Aalbers Elektrotechniek. Wij vertellen je wat zij voor je kunnen doen.

Aanleg van elektra

Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, dan moet hier natuurlijk ook een elektriciteitsnetwerk aangelegd worden. Je hebt immers voor ontzettend veel zaken elektriciteit nodig in huis. Dit is iets waar je echt veel verstand van moet hebben en wat gevaarlijk is om te doen als je dat niet hebt. Je kunt daarom het beste een professionele elektricien inschakelen. Deze helpt je om te bepalen waar je het beste stopcontacten en lichtpunten installeert, hoeveel groepen je nodig hebt in de meterkast en wat je energieverbruik zal zijn. Ook het vernieuwen van het elektrasysteem is iets waar een elektricien je bij kan helpen.

Stroomstoring en reparaties

Heb je een stroomstoring die je niet zelf kan oplossen en wat geen regionale of landelijke storing betreft? Dan bel je een elektricien. Deze komt dan kijken wat het probleem is en kan dit oplossen. Ook kan het zijn dat er hiervoor bepaalde reparaties nodig zijn. Een goede elektricien kan dit voor je regelen. Moet je meterkast vervangen worden na een storing? Ook dat kan de elektricien doen. Vaak kun je bij storingen in de meterkast een spoednummer van de elektricien bellen. Dit kost vaak iets meer, maar dan heb je wel snel weer stroom in huis.

Duurzame mogelijkheden installeren

Als je je huis wilt verduurzamen, zodat je een minder hoge energierekening hebt, dan kun je zonnepanelen laten installeren. Bij Aalbers Elektrotechniek is dit ook geen probleem. De zonnepanelen moeten namelijk niet alleen op het dak gelegd worden, maar ook worden aangesloten op de meterkast. Je kunt dan je eigen stroom opwekken.

 

Wil je juist duurzamer rijden, dan kun je ook een laadpaal laten installeren door een elektricien. Deze wordt ook aangesloten op je meterkast, zodat je thuis je elektrische auto kunt opladen. Erg handig als je milieubewust wilt rijden.