Wat is een autoambulance en wat kun je ermee?

Moet je een auto vervoeren, dan is een autoambulance ideaal. Met dit type aanhanger kun je namelijk gemakkelijk een andere auto meenemen. Dit gaat volledig veilig en een autoambulance is heel gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende soorten autoambulances, met elk eigen voor- en nadelen. Wij vertellen je meer.

Wat is een autoambulance?

Een autoambulance, ook wel autotransporter genoemd, is een aanhanger waarmee je veilig een auto kunt vervoeren. Een autoambulance lijkt op een multitransporter, maar hierop zijn de borden vervangen door een reling van 10 centimeter hoog. Deze reling maakt het heel makkelijk om de auto vast te maken met spanbanden. Een autoambulance kopen is dus een goed idee, als je regelmatig een auto’s moet vervoeren. Met deze aanhanger kun je auto’s helemaal in orde van A naar B vervoeren. Er zijn verschillende soorten autotransporters, die beschikbaar zijn voor verschillende soorten auto’s.

Verschillende soorten autotransporters

Er zijn autotransporters met 1, 2 of 3 assen. Een enkelasser autoambulance is geschikt voor lichte tot middelzware auto’s, want deze aanhangwagen is een aanhanger op slechts één as. Een autotransporter met een dubbele as kan meer laadvermogen hebben, namelijk voor middelgrote tot grote auto’s. Voor echt zware auto’s kun je het beste kiezen voor een autotransporter met drie assen.

Je hebt ook nog kantelbare en niet-kantelbare laadvloeren. Een kantelbare autotransporter maakt de oprijhoek minimaal, wat ideaal is voor het op- en afrijden.

Waar moet je op letten voor je rijdt?

Er zijn een aantal zaken waar je het beste goed op kunt letten voor je een autotransporter koopt. Ten eerste moet je natuurlijk goed bedenken wat voor type auto’s je van plan bent om te vervoeren. Aan de hand daarvan kun je namelijk kiezen welk type aanhanger je nodig hebt. Als je slechts eenmalig een autotransporter nodig hebt, kun je er ook een huren. Zo bespaar je jezelf een flinke uitgave. Kijk ook goed of de transporter die je op het oog hebt, een kantelbare laadvloer heeft of niet. Een kantelbare laadvloer maakt het je een stuk gemakkelijker om de auto’s op je transporter te krijgen en ze er weer af te rijden. Het is daarnaast ook slim om te checken of de transporter oprijplaten erbij geleverd heeft. Deze helpen je ook bij het op- en afrijden.